Home / Vaarbewijsopleidingen zijn gratis voor alle leden. Ga naar leeronline en log daar als lid in

Vaarbewijsopleidingen zijn gratis voor alle leden. Ga naar leeronline en log daar als lid in

Wanneer heb je een vaarbewijs 2 nodig ?

Als je KVB2 wilt halen moet je eerst in het bezit zijn van KVB1. Met het klein vaarbewijs 2 mag je in Nederland op de Ooster- en Westerschelde, de Eems ,de Dollard, de Waddenzee en op het IJssel- en Markermeer met schepen waar een vaarbewijsplicht is ingevoerd varen. In de meeste Europese landen geldt dat bezoekende watersporters in het bezit moeten zijn van een Internationaal Vaarbewijs, oftewel het International Certificate of Competence (ICC). Ook voor pleziervaartuigen waar in Nederland geen vaarbewijsplicht voor is, kan het zijn dat in het buitenland wel om een ICC wordt gevraagd.. Het Klein Vaarbewijs 2 is internationaal geldig onder de naam ‘International Certificate of Competence’ (ICC) voor ‘inland and coastal waters’ en is net als het vaarbewijs 1 levenslang geldig.

Wat kost een examen Vaarbewijs 2

Het vaarbewijs 2 examen kost je € 53,95. Nadat je geslaagd bent moet jezelf een gezondheids-verklaring invullen. Dat document kost je ook nog eens € 11,20.

Waarom is de cursus gratis voor leden?

Ons oogmerk is om de leden eerst op weg te helpen en daarna de grote stap naar zee te leren maken. Dit houdt in dat de trainingen niet alleen bedoeld zijn om je snel en zo eenvoudig mogelijk een certificaat te laten behalen, maar eerder de opmaat zijn om je als jachtschipper zover te bekwamen dat je ook de Europese kusten veilig kan bevaren. Onze opleiding bevat daarom het zee-aanvaringsreglement dat heel dicht het Scheepvaartreglement Westerschelde benadert. De enkele kleine afwijkingen leren we je tijdens de training.

Als  goede voorbereiding op het examen van het CBR kan je via het internet voor een heel kleine prijs veel examentrainingen downloaden dat op zichzelf ook nog eens een leuke bezigheid is en waarmee het diploma eenvoudig binnen handbereik komt.

Bij ons kun je als lid hier prima mee starten en zoals het zo vaak gaat hoe meer je weet hoe leuker het wordt.

Veel studieplezier en een goed resultaat toegewenst

 

Top